Uzmite si vremena.

Ukoliko vam je potrebno, uzmite si godinu dana ili duže za planiranje vjenčanja. Pobrinite se da vam to vrijeme organizacije i pripreme bude lijepo i zabavno, a ne stresno!

Budite prisutni u svakom trenutku.

Kako na dan vašeg vjenčanja tako i u pripremi –  upijte svu ljubav, radost i blaženstvo koje vas okružuje! Prepustite se i uživajte!

Nemojte robovati savršenstvu.

Nemojte dopustiti da neodrživi ideali naruše sliku vašeg velikog dana. Sjetite se da su neki od najboljih trenutaka vaše veze bili oni koje niste planirali. Ipak, vjenčanje je samo mali do svega što vas čeka, a cijeli život je pred vama!

kako organizirati vjencanje bez stresa savjeti

Pokušajte ne biti pod stresom…

… čak  kada se to čini kao nemoguća misija! Ne zaboravite uzeti barem nekoliko minuta „na samo“ sa svojim budućim suprugom ili supružnicom.

Imajte povjerenje u ljude koji sudjeluju u organizaciji vašeg vjenčanja i  vjerujte da će oni dobro obaviti svoj posao.

Odredite prioritete.

Fokusirajte se nekoliko stvari koje su vam zaista važne, kao što su primjerice band i fotograf, a na ostalim detaljima budite fleksibilni. Budite opušteni i uživajte u svakom koraku organizacije vašeg vjenčanja.

Prihvatite činjenicu da ne možete ugoditi svima.

Ne možete sve uzvanike učiniti sretnim, a pokušavate li prihvatiti sva tuđa mišljenja i savejte samo ćete  si otežati cijeli proces organizacije. Ovo je samo vaš dan, i učinite ga baš takvim!

Podsjetite se što je uistinu važno.

Najveći savjet kojeg budući supružnici mogu primiti jest taj da niti u jednom trenutku ne zaborave da je vjenčanje slavlje zajednice dvoje ljudi. To je sve što je bitno.

kako organizirati vjencanje bez stresa savjeti

Malim koracima do velikog cilja.

Lako se možete preopteretiti planiranjem vjenčanja! No nakon što odaberete datum i mjesto, ostatak će doći na svoje mjesto. Razmislite o tri najvažnije stvar za vas, bilo da je riječ o fotografiji, haljini, hrani, glazbi, dekoraicji itd. Napravite popis i polako riješavajte jednu po jednu stvar.

Imajte na umu veliku sliku.

Moguće je da vas prije vjenčanja uhvati strah od onoga što budućnosti nosi. Ipak, pred vama je jedan potpuno nov i drugačiji način života i rastanak s prošlosti. Podsjećajte se zašto sve ovo radite, neka vam u mislila uvijek bude ova ljubav koja vas spaja i koja će vas vezati čitavog života.

Nemojte se previše brinuti oko detalja.

Zastanite na trenutak i zapamtite što je važno – ženite se ljubavlju svog života! Haljine, torta, cvijeće, hrana i piće neće imati nikakav utjecaj na uspjeh vašeg braka, stoga se nemojte opterećivati sitnicama i usredotočite se na održavanje realne perspektive.

Fotografije: pexels.com