1. Okupljanje ispred crkve

Ako možete izbjegnite okupljanje gostiju kod mladenca i mladenke. Neka početak vaše svadbene svečanosti započne okupljanjem ispred crkve. Na taj način uštedjet će te na hrani i piću te glazbenoj pratnji.

2. Birajte petak umjesto subote

Prilikom izbora dana vjenčanja odaberite petak umjesto subote. Mnogi restorani i svadbene sale mladencima daju popust za vjenčanja koja nisu subotom.

3. Izbor vjenčanice

Krenite na vrijeme u organizaciju i pratite popuste! Ovo se najviše odnosno na vjenčanice koju na nekim prigodnim akcijama možete iznajmiti za svega 1000 kn što je velika ušteda u vašem budžetu.

4. Dekoracija stolova

Cvijeće je također velika stavka pa se vodite onome izrekom – manje je više. Već i jedna ruža ili cvijet suncokreta mogu biti jako efektna dekoracija. Druga opcija je DIY – stolove ukrasite nekom staklenom zdjelicom koju će te ispuniti vodom, lučicama i laticama ruže.

5. Glazba

Ako ste spremni za modernije vjenčanje na glazbi možete znatno uštedjeti. Umjesto banda sve više mladenaca odlučuje se za najam DJ koji ih cijelu noć zabavlja za višestruko manji iznos od klasičnog, svadbenog banda.