1. Odaberite voljeti jedno drugoga, čak i u onim trenucima kada vam vaš supružnik i nije toliko drag… Ljubav je predanost, a ne samo osjećaj.

2. Učinite sve da smijeh bude zvuk vašeg braka. Provodite vrijeme zajedno, iskreno razgovarajte i dijelite zajedno trenutke radosti!

3. Nikad ne lažite jedan drugome. Laž ubija povjerenje koje je temelj snažnog braka.

4. Neka vam vaše zajedničko vrijeme uvijek bude prioritet. Vrijeme koje provodite zajedno je “valuta vašeg odnosa” stoga stalno ulažite svoje vrijeme u brak.

5. Nemojte stavljati brak na čekanje dok podižete svoju djecu, inače ćete završiti s praznim gnijezdom i ispraznim brakom.

6. Budite strpljivi jedni s drugima. Vaš supružnik je uvijek važniji od vašeg pretrpanog rasporeda.

savjeti za dug i sretan brak

7. Ne zaboravite da u raspravama i svađama neće biti “pobjednika” i “gubitnika”. Vi ste partneri u svemu tako da ćete ili pobijediti zajedno ili izgubiti zajedno. Budite iskreni jedno prema drugome i pokušajte naći zajedničko rješenje problemima koji vas muče.

8. Zapamtite da brak nije 50/50 – razvod je 50/50. Brak mora biti 100/100. Ne dijelite sve na pola, već dajte svom braku sve što možete dati od sebe.

9. Budite najveća podrška svome supružniku, a ne njegov najveći kritičar. Budite onaj koji briše njene/njegove suze, a ne onaj koji ih uzrokuje

10. Nikad ne razmišljajte o razvodu. Sjetite se da “savršen brak” čine samo dva nesavršena čovjeka koja su se pred Bogom obvezala na zajedništvo u dobru i u zlu, u bolesti i zdravlju.